Παραλία Βρασνών

Ανέμελες Οικογενειακές Διακοπές

Η Τοποθεσία μας

Η Παραλία Βρασνών είναι ένα τουριστικό θέρετρο που βρίσκεται μόλις 80χλμ μακριά από τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα.

Είναι ιδανικό για οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και για όσους επιθυμούν ανέμελες καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τους θορύβους και τους ρυθμούς της πόλης.

Χαρακτηριστικά Παραλίας Βρασνών 

Οργανωμένη Παραλία

Η αμμώδης παραλία της Παραλίας Βρασνών βραβεύεται κάθε χρόνο με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στα γαλαζοπράσινα νερά του Στρυμονικού Κόλπου, κάτω από την επίβλεψη ναυαγοσώστη, και να πιουν τον παγωμένο καφέ τους στις δωρεάν ξαπλώστρες.

Επίσης, μπορούν να απολαύσουν το δείπνο τους ή το δροσιστικό ποτό τους, σε κάποια από τα πολυάριθμες ταβέρνες, καφετέριες ή μπαράκια κατά μήκος της παραλίας στην Παραλία Βρασνών.

Εξορμήσεις

Όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του τόπου μας, μπορούν να επισκεφτούν κάποιο από τα παρακάτω αξιοθέατα: τα Αρχαία Στάγειρα, την γενέτειρα του φιλόσοφου Αριστοτέλη, το κάστρο της Ρεντίνας στα Μακεδονικά Τέμπη, το μουσείο της Αμφίπολης λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά.

Για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού, προτείνουμε να περιηγηθούν στις πεζοπορικές διαδρομές στο δάσος των Μακεδονικών Τεμπών, στο πλάι του ποταμού Ρήχειου και στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στα Κερδύλλια Όρη, με την απίστευτη θέα στον Στρυμονικό Κόλπο.

Αξιοθέατα

Η Παραλία Βρασνών βρίσκεται πολύ κοντά σε εξαιρετικά μνημεία της φύσης αλλά και σημαντικούς αρχαιολογικούς τόπους.

Ορεινοί όγκοι, λίμνες με ιαματικά λουτρά, ποταμοί, σπήλαια, αρχαίες πόλεις και μουσεία σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Αξίζουν Επίσκεψης

Η Παραλία Βρασνών είναι ένας ευλογημένος τόπος που σας περιμένει να τον ανακαλύψετε και να τον απολαύσετε!